نمازی: مرکز تستاژ الگویی موفق از پیوند علم، تولید و امنیت غذایی است

در جریان برگزاری هفدهمین جلسه شورای مدیران موسسه جهاد استقلال در مرکز تستاژ، مسعود نمازی و مدیران عامل شرکت‌های موسسه از توانمندی‌ها و دستاوردهای این مرکز در حوزه اصلاح نژاد دام، کاهش وابستگی به واردات و توسعه صادرات بازدید کردند.

به گزارش روابط عمومی موسسه جهاد استقلال، هفدهمین جلسه شورای مدیران موسسه جهاد استقلال، صبح امروز – چهارشنبه ۲۵ تیرماه- با حضور مسعود نمازی، مدیرعامل موسسه، مدیران عامل شرکت‌های تابعه و مدیران ستادی، در مرکز تولید ژنتیکی شرکت نهاده دامی جاهد، موسوم به «تستاژ» برگزار شد.

پس از پایان جلسه، اعضای شورا از بخش‌های تخصصی این مجموعه بازدید کردند و در جریان آخرین دستاوردها و تحولات علمی و اجرایی این مرکز قرار گرفتند.

مسعود نمازی در حاشیه این بازدید، با تأکید بر اهمیت راهبردی مرکز تستاژ در تحقق امنیت غذایی کشور، بر ضرورت حمایت همه‌جانبه از تولید دانش‌بنیان و ارتقای بهره‌وری در بخش دامپروری تأکید کرد.

وی فعالیت‌های این مرکز را نمونه‌ای موفق از پیوند علم، مدیریت و تولید دانست که می‌تواند الگوی قابل‌تعمیم برای دیگر حوزه‌های کشاورزی و دامی کشور باشد.

 مهری: مرکز تستاژ رقیب جدی تولیدکنندگان بزرگ دنیا بدل شده است

در ادامه بازدید، محمدعلی مهری، مدیرعامل شرکت نهاده‌های دامی جاهد، با ارائه گزارشی جامع، به تبیین آخرین تحولات و برنامه‌های این مرکز پرداخت.

وی گفت: در شرایطی که امنیت غذایی، یکی از محورهای اصلی توسعه پایدار کشورها به‌شمار می‌رود، ایران توانسته با تکیه بر دانش داخلی و اصلاح ژنتیکی دام‌ها، گام‌های بلندی در جهت خودکفایی و بهره‌وری بردارد. مرکز تستاژ اکنون نه‌تنها نیاز داخلی را پاسخ می‌دهد، بلکه به رقیبی منطقه‌ای برای تولیدکنندگان بزرگ دنیا بدل شده است.

مهری تأکید کرد: پیش‌تر برای تأمین اسپرم ژنتیکی دام، سالانه حدود یک‌ونیم میلیون دوز از خارج کشور وارد می‌شد، اما امروز این عدد به حدود ۲۰۰ تا ۲۵۰ هزار دوز کاهش یافته است.

 مدیرعامل شرکت نهاده‌های دامی جاهد گفت: امروز ۹۰ درصد نیاز داخلی توسط تولیدکنندگان ایرانی تأمین می‌شود که سهم شرکت نهاده دامی جاهد از این عدد، بین ۷۵ تا ۸۰ درصد است.

مهری با اشاره به ارتقای جایگاه جهانی این مرکز، از عضویت رسمی شرکت در اتحادیه بین‌المللی NAAB با کد ۲۸۹ خبر داد و گفت: این عضویت نشان می‌دهد محصولات ما دارای استانداردهای جهانی هستند. سالانه بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار دوز اسپرم به کشورهای افغانستان، تاجیکستان، لبنان، عراق و پاکستان صادر می‌شود. در گذشته دامداران این کشورها سالی یک‌بار خرید می‌کردند، اما حالا با مشاهده نتایج مثبت، فاصله بین خریدهای آنان به سه تا شش ماه کاهش یافته است.

وی گفت: در تستا، ۸ نژاد گاوی شامل هلشتاین، سیمِنتال، مونت‌بلیارد، جرسی، بران‌سوئیس، شاروله، بلوند آکتین، لیموزین و دیمزین و همچنین گاومیش‌هایی از تلاقی نژادهای بومی با نژادهای ایتالیایی نگهداری می‌شوند که این میزان تنوع در کمتر مرکزی در دنیا یافت می‌شود.

مهری با ارائه مثالی درباره کارایی نژادهای مختلف گفت: برای نمونه، گاو گوشتی با مصرف ۷ کیلوگرم خوراک، حدود ۲.۵ تا ۳ کیلوگرم وزن می‌گیرد، در حالی‌که گاو هلشتاین با همان مقدار خوراک، تنها ۷۰۰ گرم گوشت تولید می‌کند. بنابراین، انتخاب نژاد باید متناسب با هدف دامدار، چه برای تولید شیر و چه برای گوشت، انجام شود.

مدیرعامل شرکت نهاده‌های دامی جاهد خاطرنشان کرد: مرکز تستاژ با سه دهه تجربه، تولید باکیفیت داخلی، کاهش وابستگی به واردات، توسعه صادرات، ارتقای سلامت عمومی و ایفای نقش مستقیم در امنیت غذایی کشور، امروز به یکی از مراجع معتبر ژنتیک دام در منطقه تبدیل شده است.